Voorwaarden AED Bank

Ten tweede zijn er nog de specifieke, branche gerichte, eisen waar een AED aan moet voldoen. De eisen waar een AED bij een Bank aan moet voldoen zijn gebonden aan verschillende voorwaarden. Om de voorwaarden in kaart te brengen moeten er eerst een aantal vragen worden beantwoord:

  1. Komt de AED in een openbare gelegenheid te hangen?
  2. Zijn er voldoende AED bedieners, bij de Bank, opgeleid?
  3. Komt de AED aan de buitenzijde van de Bank te hangen?
  4. Stelt de Bank specifieke eisen aan een AED?
  5. Moet de AED, in de Bank, ook kinderen kunnen reanimeren?

Hieronder staan de specifieke voorwaarden die gesteld worden aan een AED bij een Bank.

  1. Doordat de AED in een openbare ruimte komt te hangen is het aan te raden op een opvallende AED wandkast te installeren. Deze wandkast is voorzien van een akoestisch alarm, zodat deze niet op slot hoeft. De wandkast moet op een centrale plek bij de Bank worden geïnstalleerd.
  2. Doordat er voldoende AED bedieners bij de Bank aanwezig zijn, kan er gekozen worden voor een halfautomatische AED. Wij adviseren altijd de AED aan te schaffen waar ook een reanimatiecursus mee is gegeven. De AED cursus adviseren wij jaarlijks te herhalen en in verschillende scenario's te trainen.
  3.  Het is aannemelijk dat de AED aan de binnenzijde van de Bank komt te hangen.
  4. Een Bank is niet direct een plaats waar veel kinderen komen, maar natuurlijk is het zo dat kinderen met hun ouders meekomen. Daarom adviseren wij om aparte kinderelektroden aan te schaffen. Een aparte AED, waar ook een kinderstand op zit, is in deze situatie niet noodzakelijk.

Maak jouw eigen website met JouwWeb